Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ръчната

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ръчната

Вчера късно вечерта се качвам в колата и като свалих ръчната тя остана някак си мека
    Изчаках малко но няма подобрение и се наложи да натисна силно педала за да отлепи колата, след малко усилия ръчната постепенно се втвърди и всичко се нормализира
    Миналата година и в по-големи студове съм я карал и не съм имал проблеми. Въпросът ми е какво точно ми се е случило на ръчната, замръзнала ли е просто или е нещо по сложно. И ако е замръзнала как да направя да не замръзва повече ???

Ми, не я дърпай за дълго зимата.
    2014: Deutschland über alles

Comment

Значи няма смисъл да ходя да гледам точно какъв е проблемът, а е просто от студеното време ???

Comment

Вероятно е замръзнала.Единственото което можеш да направиш е да не я дърпаш за дълго време докато е много студено.
        sigpic
        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Ее спокойно и аз имам същия проблем в студа ама жалкото е че не при пускане а при вдигане не мърда то всичко замръзва в тая Алфа централно стъкла, врати ама лошото че без ръчна няма пързаляне
          Alfa Romeo 156 2.0 T.S

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Ромео , и това във времето, когато се стремял да победи Алфите, Enzo Ферари плачел като бебе

Comment

смени въжетата и ще спре да замързва
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от EH4464 Покажи съобщение
              ама лошото че без ръчна няма пързаляне
              А става и без ръчна.
              http://www.youtube.com/watch?v=he1CwG-rv9Q
              по темата - и на мен ми дават проблем въжетата на ръчната и на двете Алфи.Преди и на 145-цата имах ядове последния зимен сезон.Всичко идва от това ,че във въжетата се задържа вода която при мен видях че влиза от скъсани маншончета на края на въжетата.На едната ми кола въжетата за са смяна ,но на другата са перфектни само гумичките накрая са скъсани и се чудя каво да приспособя за да не влиза вода от там.Иначе търтея е прав след смяна няма да има проблем.

Comment

И аз имах същия проблем преди малко,но се оправи.Повече не смятам да вдигам ръчната при минусови температури.
                Не мисля да сменям въжета-то ако почна да сменям така при всяко леко отклонение,трябва колата да изгние в сервиза!
                156 1.8 TS

Comment

мерси за компетентните отговори
                  да попитам колко горе-долу излиза една смяна на въжетата да знам дали да ги сменям или като колегата просто да не дърпам ...

Comment

Днес и аз имах същия проблем.Не мога да дръпна ръчната.15-20 минути след като покарах се оправи.Комшията с чисто нов Форд Фокус имаше същия проблем.Мисля че не е фатално аз и без това много рядко я изпозвам.Весело посрещане на новата година на всички съфорумници!Наздраве и умната!
                    алфа 156 1.8тс16v

Comment

Ами вместо да ги сменяте и да давате излишни пари,просто си свалете жилата и ги смажете малко,лесно е за 15 мин работа и цяла зима - но проблемо
                      Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                      Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                      Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                      Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                      Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

И на мен днеска ми го направи това, не беше карана от 3 дена, и я оставих точно след каране на мокро.....пускам и лоста падна надолу......малко по рязко вдигане с половин сант нагоре, после още по рязко, и се опрай......ще лягам да мажа с нещо отдолу.....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

е успех, аз прекратявам дърпането на ръчната за зимния сезон

Comment

И при мен е същата работа, ако някой знае цени нека да каже . Ако не са скъпи къв е проблема , те старите щом са почнали да събират вода значи са почнали и да ръждясват и рано или късно ще трябва да се сменят
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

~20 лв е едно жило по спомен
                              ляво и дясно са на различна цена, не знам защо
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                              X